Spalatorie Covoare (08:30 - 18:00):

0768.654.545
preluare si livrare covoare - GRATUIT - peste 100 lei. Comanda ACUM!

Spălarea covoarelor de mici dimensiuni în mașina de spălat

Micile covoare de la intrarea în casă, din fața ușilor de interior, de sub masa de cafea sau din fața fotoliilor sunt foarte estetice, dau un sentiment de “acasă” și un vibe bun.

Aceste covorașe sunt foarte versatile și se pot amplasa dintr-o cameră în alta pe măsură ce se schimbă decorul.

Spălarea covoarelor de mici dimensiuni în mașina de spălat

În general, aceste covoare se murdăresc mult mai repede datorită faptului că au contact mai des cu încălțămintea care vine din exterior. Fie că e vorba de autobuz, magazine sau alte spatii închise, ori în exterior cu sol umed, plin de praf sau alte substanțe, încălțămintea poate aduce murdărie în interior.

O opțiune pentru curățarea acestor covoare este mașina de spălat.

Dar este aceasta cea mai bună metodă de a curăța covoarele? Nu! Nu este nici pe departe.

Dacă micile covorașe sunt compuse din 100% poliester sau 100% bumbac, este relativ ieftin și este folosit la duș sau în baie, spălarea lui în mașina de spălat este o variantă, dar dacă este folosit în exterior, nu. Dacă covorul este fabricat din materiale mai scumpe cum ar fi mătasea sau lâna, indiferent că este folosit pentru uși de interior, uși de exterior sau pur și simplu prin casă, spălarea lui în mașina de spălat îl poate afecta sau chiar distruge.


Iată care sunt motivele pentru care nu ar trebui să folosiți mașina de spălat rufe, pentru covoare:


Scurtarea vieții covorului

Fie că vorbim de covoarele cu valoare sentimentală, lăsate moștenire din generație în generație sau de covoare cu o valoare financiară ridicată, procesul la care sunt expuse le dăunează considerabil. Fibrele delicate din care sunt făcute acestea, sunt stricate.

Procesul mecanic, de cele mai multe ori deformează covoarele sau chiar le distruge integral.


Decolorarea

Mașina de spălat rufe decolorează hainele. În cazul covoarelor, mai ales dacă folosiți și apă caldă, acestea se decolorează, își pierd din vibe și capătă o culoare ștearsă și învechită, obturând culoarea vibrantă și strălucitoare pe care o avea în trecut.


Distrugerea țesăturii

Pe lângă rotirile cu violență ale mașinii de spălat, covorul din mătase, lână sau alte țesături catifelate este bombardat și cu diverși detergenți de haine.


De ce nu sunt buni acești detergenți?

Ei bine, spre deosebire de bumbac, poliester și alte materiale asemănătoare, lâna sau mătasea sunt făcute în mare parte din proteine. Marea majoritate a detergenților de haine din comerț conțin enzime, inclusiv proteaze care sunt folosite pentru a distruge proteinele.

Aceste enzime sunt folosite pentru a îndepărtă petele de pe haine, dar ele nu pot să facă diferența dintre o pată de sânge și un covor de lână, astfel distrugând țesăturile covorului.


Cum se curăță adecvat un astfel de covor?

Pentru a fi siguri de covorul dvs. că își păstrează forma, culoarea și țesătura intactă trebuie să apelați la o spălătorie profesională de covoare, care să folosească detergenți de cea mai înaltă calitate.


La spălătoria Vitan parcurgem procesul esențial pentru țesătura covorului dvs. și îl curățam în profunzime păstrându-i culoarea și vibe-ul la cel mai înalt nivel.

Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.